ua en ru

Ярославський купив у "Євразу" Суху Балку

Ярославський купив у "Євразу" Суху Балку Фото: Олександр Ярославський

В групі DCH розповіли подробиці угоди

Олександр Ярославський встановив контроль над одним з найбільших залізнорудних підприємств України у холдингу "Євраз" за 110 млн доларів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби групи DCH Ярославського.

Як зазначається, угода відбулася шляхом передачі покупцю компанією EVRAZ Group S.A. всього акціонерного капіталу Kadish Limited (підприємство, яке володіє акціями EVRAZ Sukha Balka). Сума трансакції склала 110 млн доларів, що порівнянно з рівнем оборотного капіталу і боргу залізнорудного підприємства.

У прес-службі зазначили, що EVRAZ Sukha Balka спеціалізується на видобутку залізної руди підземним способом. В структуру комбінату входять дві шахти "Ювілейна" і шахта ім. Фрунзе. У минулому році компанією було реалізовано понад 2,5 млн тонн аглоруди. Основними споживачами продукції підприємства є Південний гірничо-збагачувальний комбінат і Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча.

DCH підкреслює, що "покупка нового активу для холдингу Ярославського є закономірним продовженням високої інвестиційної активності останнього часу".

Зазначимо, група DCH за 20 років роботи в Україні успішно розвивала різні проекти, в числі яких "УкрСиббанк", Черкаський "Азот", "Київстар" та ін. Інвестиції Ярославського у розвиток Харківського регіону перевищили 1 млрд доларів, з них 300 млн доларів - в підготовку інфраструктури Харкова до Євро-2012.

У минулому році бізнесмен придбав Харківський тракторний завод, який, завдяки інвестиціям нового власника, на початку 2017 року почав свою роботу після 10-місячного простою. У квітні стало відомо про те, що група DCH купує страхову компанію "ІНГО Україна" (Київ).

В 2016 році Олександр Ярославський, за версією Forbes, традиційно увійшов у першу десятку найбагатших людей країни (№8, 721 млн доларів).