ua en ru

Ярославський готує ХТЗ до запуску у плановому режимі

Ярославський готує ХТЗ до запуску у плановому режимі

Керівництво Харківського тракторного заводу (ХТЗ) готує підприємство до запуску згідно з затвердженим планом санації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби підприємства.

"Вже з початку цього тижня розпочав роботу відділ постачання, який займається підготовкою закупівель. Складено графік відновлення діяльності та інших служб: ремонтних бригад для відновлення устаткування, транспортного відділу - для постачання комплектуючих і матеріалів, складського господарства тощо. Ми відпрацьовуємо номенклатуру всього необхідного для роботи підприємства, ведемо активну роботу з постачальниками. Ведуться перемовини з обленерго, з газовими компаніями для відновлення поставок. Наші інженерні служби вже зараз зайняті інспектуванням обладнання для виявлення критичних поломок, щоб відразу приступити до усунення найгостріших моментів. Іншими словами, підготовчі роботи йдуть по всіх напрямках і по всіх службах підприємства", - розповів комерційний директор ХТЗ Дмитро Єлісєєнко.


Директор ХТЗ по економіці Віталій Баранніков в свою чергу також підтвердив, що плани по розконсервації заводу та запуску виробництва сформовані, а також "на даний момент повністю проведені всі переговори з постачальниками сировини і матеріалів".

Крім того, в групі DCH, що належить власнику контрольного пакету ХТЗ Олександру Ярославському, повідомляють про готовність найближчим часом почати виплату заборгованості по зарплаті працівникам підприємства.

"Що ж стосується перспектив погашення заборгованості з виплати заробітної плати колективу ХТЗ, яка виникла через тиск на підприємство, а не з вини DCH як сумлінного інвестора, то вона здійснюється власником контрольного пакета акцій у плановому порядку. Найближчим часом планується виплатити перший транш у розмірі 10 млн грн. Про подальші заходи щодо виконання плану досудової санації буде повідомлено додатково в офіційному порядку", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Також у прес-службі зазначили, що 10 млн грн заборгованості по заробітній платі, яка виникла за час простою підприємства "через дії силових структур", планується погасити вже до кінця наступного тижня, а всю суму (близько 20 млн грн) до кінця місяця.

Нагадаємо, як повідомляли в прес-службі заводу, Харківський тракторний завод зупинено з березня 2016 р. "в результаті дій правоохоронних органів", які керівництво підприємства характеризує як безпрецедентний тиск. Діяльність підприємства, включаючи можливість проведення фінансових операцій, заблокована. У той же час, 9 червня поточного року збори кредиторів ХТЗ вирішило розпочати процедуру досудової санації. А 14 липня План досудової санації Харківського тракторного заводу затвердив Господарський суд Харківської області, тим самим давши можливість почати процес відновлення виробництва.

Раніше прес-служба DCH офіційно заявила про "цілеспрямоване поширення недостовірної інформації про підприємство в ЗМІ".