ua en ru

Роскосмос відмовився від закупівлі українських ракет

Федеральне космічне агентство Російської Федерації (Роскосмос) більше не буде закуповувати ракети "Зеніт", які виробляє дніпропетровський "Південмаш". Про це повідомив представник Роскосмосу Ігор Буренков, передають "Известия".

"Наша (російська, - ред.) промисловість щойно завершила створення сучасної ракети, яка дозволяє виконувати будь-які завдання, і ми порахували, що немає більше сенсу закуповувати ракети (" Зеніт "- ред.) В Україні", - пояснив Буренков.

Також повідомляється, що ті супутники, які Роскосмос планував запустити за допомогою "Зеніту", будуть доставлені на орбіту новітніми носіями сімейства "Ангара".

Нагадаємо, 26 січня "Південмаш" призупинив роботу. Відновлення роботи машинобудівного заводу заплановано на 5 березня 2015 р.

У жовтні 2014 Роскосмос відмовився поставляти на Україну двигун РД-171М для ракети "Зеніт", призначеної для виведення на орбіту першого українського геостационарного супутника мовлення "Либідь", без передоплати.

У липні 2014 Роскосмос заявив, що протягом двох років зможе усунути залежність вітчизняної космічної галузі від українських комплектуючих.