ua en ru

Роскомнагляд відмовився від претензій до Microsoft

Роскомнагляд відмовився від претензій до Microsoft Фото: голова Роскомнагляду Олександр Жаров

Компанія Microsoft усунула всі порушення закону РФ про персональним даним

Роскомнагляд відмовився від претензій до компанії Microsoft по локалізації даних користувачів. Про це заявив голова Роскомнагляду Олександр Жаров, передає прес-служба відомства.

За словами Жарова, компанія усунула всі порушення закону РФ про персональні дані, які були виявлені в ході планової перевірки відомством.

"Наданий (Microsoft, - ред.) звіт є вичерпним з точки зору виконання приписів наглядового органу. Додаткових позапланових перевірок на предмет відповідності діяльності компанії вимогам російського законодавства у сфері персональних даних не потрібно", - зазначив Жаров.

У свою чергу прес-секретар російської філії Microsoft Христина Давидова не уточнила, які конкретно заходи прийняла компанія для усунення порушень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії завели справа проти Microsoft.

Федеральна антимонопольна служба Росії порушило справу після скарги "Лабораторії Касперського" на рішення Microsoft скоротити час для адаптації забезпечення сумісності антивірусного програмного забезпечення сторонніх розробників щодо операційної системи Windows 10 з 2 місяців до 6 днів.