ua en ru

Ярош відповів Пастуху на заяву щодо мінометів "Молот"

Ярош відповів Пастуху на заяву щодо мінометів "Молот" Фото: Дмитро Ярош

Народний депутат України Дмитро Ярош прокоментував українським ЗМІ заяву свого колеги по Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони Тараса Пастуха про якість мінометів українського виробництва "Молот".

"Я буквально вчора був на передовій і спілкувався з нашими минометчиками. Можу абсолютно точно сказати, що "Молот" - це відмінні міномети. І по купчастості, точності і по інших характеристиках, - сказав він. - Я, на жаль, не був на засіданні комітету і не знаю, чим керувався Пастух у своїх заявах. Так, у мінометів були незначні технічні недоліки, але вони дуже легко усуваються".

Слова Дмитра Яроша підтвердив і командир 5 окремого батальйону УДА з позивним Чорний:

"Я б спочатку запитав у цього депутата, де він стріляв з мінометів "Молот". І тоді я зміг би з ним конструктивно розмовляти. Насправді, це кращі міномети, з яких я вів роботу. І я дуже хочу, щоб Україна стала сьомою країною в світі, яка випускає міномети. Зрозумійте, якби вони були погані, їх би не замовляли країни НАТО. Наші міномети замовляють натовці, а для нас вони чомусь погані. Уявіть собі, люди підняли технологічний процес за три місяці. Такими темпами навіть під час Другої світової війни не ставили технологічний процес. Я спілкувався з конструкторами, і вони продемонстрували, що ті зауваження, які вони отримали від військовослужбовців, що вони вже усунули. І в нових партіях мінометів їх немає. Там вже посилена конструкція на вузлах, з якими були проблеми. Але, чесно кажучи, ці проблеми з'явилися тому, що особовий склад ці міномети просто закидав в машини. Це зброя, і вона вимагає до себе відповідного ставлення", - сказав він.

Також комбат похвалив міномет. За його словами, він перевершує аналоги по купчастості стрільби і працює менш шумно.

Крім того, важливою перевагою "Молота" є можливість замовлення запчастин і комплектуючих у виробника в разі поломки.

Раніше під час "години запитань до уряду" на засіданні ВР, нардеп від "Самопомочі" Тарас Пастух розкритикував якість мінометів українського виробництва.