ua en ru

Роман Ландік до 26 вересня перебуватиме в харківському СІЗО

Депутат Луганської міськради Роман Ландік ще кілька днів перебуватиме в харківському СІЗО. Сюди його екстрадували з Росії, де політика затримали при спробі перетнути кордон, повідомляє радіо "Свобода" з посиланням на прес-секретаря управління Державної пенітенціарної служби в Харківській області Юрія Чумака.

"Як правило, оформлення усіх документів займає день-два. Потім найближчим етапом його буде відправлено до Луганського СІЗО. Це може статися на вихідних, може статися у понеділок", - сказав Чумак.

В СІЗО Ландік перебуває на загальних умовах у чотиримісній камері разом зі ще трьома ув'язненими. За словами Юрія Чумака, у слідчому ізоляторі на Холодній Горі "немає пільгових камер для віп-депутатів чи інших осіб, які вчинили специфічні злочини".

Нагадаємо, 11 серпня Генеральна прокуратура Російської Федерації задовольнила запит Генеральної прокуратури України від 19 липня 2011 р. про видачу Україні сина народного депутата України Володимира Ландіка, депутата Луганської міської ради Романа Ландіка для притягнення до кримінальної відповідальності.

27 липня російський суд прийняв рішення залишити Романа Ландіка під вартою до ухвалення рішення Генеральною прокуратурою РФ про його екстрадицію.

Проти Ландіка порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ст. 296 ч.3 Кримінального кодексу України (хуліганство). 4 липня близько третьої години ночі в приміщенні ресторану "Баккара" в Луганську, грубо порушуючи громадський порядок, Ландік завдав дівчині тілесних ушкоджень. Після інциденту дівчина була госпіталізована з черепно-мозковою травмою та струсом мозку.

Сам Ландік стверджує, що нікого не бив, а лише намагався закликати відвідувачку ресторану до порядку.

Народний депутат Володимир Ландик, який і сам потрапляв у скандал, пов'язаний з побиттям працівника ДАІ в Луганську, заявив, що його син відповідатиме за побиття дівчини в ресторані, якщо він винен.