ua en ru

Rolls-Royce, Airbus та Siemens запустять гібридний електролітак в 2020 році

Rolls-Royce, Airbus та Siemens запустять гібридний електролітак в 2020 році Фото: Airbus (airbus.com)

Розробка буде модифікованою версією літака ВАЕ 146

Компанії Rolls-Royce, Airbus і Siemens працюють над спільним проектом електролітака, який мають намір запустити в 2020 році. Про це повідомляє DW.

"Siemens, Airbus і Rolls-Royce спільно розробляють гібридний електролітак E-Fan X, який вони планують випробувати в 2020 році", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, проект спрямований на досягнення екологічних цілей Євросоюзу щодо зниження викидів вуглекислого газу, а також зниження рівня шуму, якого не можна досягти за допомогою сучасних технологій.

Зазначається, що розробка буде модифікованою версією літака ВАЕ 146, в якій два з чотирьох турбовентіляторних двигунів будуть замінені на два електромотори потужністю мегавати виробництва Siemens.

"E-Fan X є важливим кроком до досягнення нашої мети зробити електролітак в найближчому майбутньому", - заявив головний технічний директор Airbus Павло Єременко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що британський лоукостер EasyJet повідомив про плани розробити пасажирський літак, що працюватиме на електричному акумуляторі.