ua en ru

Робін ван Персі приніс перемогу "Юнайтед" над "Арсеналом"

МЮ в центральном матче английской Премьер-лиги обыграл лондонский "Арсенал". Голом в воротах лидера и своей бывшей команды отметился Робин ван Перси.

МЮ у центральному матчі англійської Прем'єр-ліги обіграв лондонський "Арсенал". Голом у воротах лідера і своєї колишньої команди відзначився Робін ван Персі.

Манчестер Юнайтед - Арсенал 1:0
Гол:
ван Персі, 27
МЮ: Де Хеа, Смоллінг, Відіч (Клеверлі, 46), Еванс, Евра, Джонс, Каррік, Валенсія, Кагава (Гіггз, 78), Руні, ван Персі (Феллаїні, 85)
Арсенал: Щесни, Санья, Косельні, Вермален, Гіббз, Фламіні (Уїлшир, 61), Артета (Гнабри, 82), Ремсі, Езіл, Касорла (Бендтнер, 78), Жиру

У центральному матчі 11-го туру англійської Прем'єр-ліги "Манчестер Юнайтед" приймав лондонський "Арсенал". В минулому турі підопічні Девіда Мойеса здобули важливу перемогу над "Фулхемом", показавши, що дещо оговталися від стартової кризи. Але на цей раз манкуніанці зустрічалися з лідером чемпіонату, який, схоже, зовсім забув, що таке поразки.

Початок зустрічі залишився за "Манчестер Юнайтед", це відбивалося на обличчі Арсена Венгера, який явно не був задоволений. "Каноніри" можуть дякувати Томасу Вермалену, який відпрацьовував за весь захист і раз по раз зупиняв атаки господарів, не даючи їм перерости в небезпечні моменти. На 20-й хвилині пішов дальній заброс в розрахунку на прискорення Уейна Руні, Вермален в підкаті встиг вибити м'яч, але впав обличчям на бутси Руні. На щастя, обійшлося без травм.

На 27-й хвилині все той же Вермален практично зняв м'яч з голови у Руні після навісу Робіна ван Персі і перевів його на кутовий. Але з цього кутового "Манчестер Юнайтед" забив: Руні подав зліва на ближню штангу, ван Персі ефектно переправив м'яч головою у дальній кут - 1:0!

Ван Персі забив важливий для "Манчестер Юнайтед" і важливий для себе самого м'яч. Ван Персі дісталося від уболівальників "Арсеналу": до цього матчу фанати підготували банер, на якому зображений юний ван Персі і напис: "Цей маленький хлопчик всередині мене каже: "Я-брехун". Ван Персі пригадали, що після переходу в "Манчестер Юнайтед" з "Арсеналу" він в одному з інтерв'ю сказав, що прийняв таке рішення, прислухавшись до "маленькому хлопчикові всередині себе".

Після забитого гола "МЮ" продовжив атакувати, наводячи сум на Арсена Венгера, але і його підопічні знайшли кілька хвилин для атак, але до нормального завершення справа не доходила: зокрема, через повільність змарнували свої моменти Санті Касорла і Олів'є Жиру.

Перший тайм відзначився, в негативному сенсі, і дкількома вельми неприємних зіткнень. На 41-й хвилині Войцех Щенсни сміливо зіграв на виході, але отримав пошкодження в зіткненні з Філом Джонсом. Щенсни довго не міг піднятися, на полі з'явилися ноші, але все-таки голпипер через кілька хвилин встав і зміг продовжити гру. А вже в доданий час в зіткненні з власним воротарем Давидом де Хеа постраждав капітан "Манчестер Юнайтед" Неманья Відіч, він тут же залишив поле в супроводі лікарів і на другий тайм вже не вийшов, поступившись місце Тому Клеверлі.

Другий тайм пройшов з очевидною перевагою "Арсеналу", у володінні м'ячем "каноніри" переважали свого суперника у співвідношенні 59% проти 41. Останні 15 хвилин зустрічі "Манчестер Юнайтед" і зовсім практично не виходив з оборони, намагаючись утримати переможний рахунок.

На 58-й хвилині головний арбітр зустрічі Майкл Олівер помилково призначив кутовий біля воріт "Манчестер Юнайтед", після якого "Арсенал" міг зрівняти рахунок. Після розіграшу кутового м'яч опинився у Месута Озіла, який пробив з гострого кута у ближню дев'ятку. Фанати "Арсеналу" вже почали святкувати гол, але м'яч влучив у сітку із зовнішнього боку!

Пішла непогана відповідь у виконанні "Арсеналу": Сіндзі Кагава подав м'яч у штрафний майданчик, Руні отримав м'яч, скориставшись помилкою захисників "Арсеналу" і пробив з лівого кута штрафного, підкручуючи м'яч у дальній кут - вийшло трохи неточно. І ще один непоганий момент був у Руні: Мікель Артета втратив м'яч у центрі поля, Робін ван Персі почав атаку "МЮ", Руні отримав м'яч біля лінії штрафної і відправив його трохи лівіше воріт.

"Арсенал", який в цілому виглядав набагато переконливіше у другому таймі і заслужив нічию в цій зустрічі, мав відмінну можливість її вирвати в доданий час. Бакарі Санья з флангу подав м'яч у воротарський майданчик, захисники винести не змогли і подарували шанс Нікласу Бенднтеру, якому не вистачило зовсім трохи, щоб замкнути м'яч у ворота!

"Манчестер Юнайтед" здобув перемогу в центральному матчі туру і піднявся на п'яте місце. "Арсенал" залишився лідером, але дозволив переслідувачам наблизитися.