ua en ru

РГК увійшла в Європейську Технічну Асоціацію газової індустрії Marcogaz

РГК увійшла в Європейську Технічну Асоціацію газової індустрії Marcogaz Ілюстративне фото (УНІАН)

Співпраця з MARCOGAZ дозволить швидко і кваліфіковано провести роботи з технічної інтеграції мереж РГК з газовими системами країн ЄС

Регіональна газова компанія була прийнята до складу Європейської Технічної Асоціації газової індустрії MARCOGAZ на ювілейному засіданні цієї організації наприкінці вересня в Брюсселі. Про це повідомляє прес-служба компанії.

РГК стала 24-м членом Асоціації, в яку також входять оператори газотранспортних систем з 20 країн Європи. Українська компанія у складі MARCOGAZ стала першою і поки єдиною з усіх газових компаній пострадянського простору.

"Для успішного розвитку української газової галузі необхідно інтегрувати її з газовими ринками країн Євросоюзу. Для того, щоб успішно подолати цей шлях, нам необхідно переглянути і привести у відповідність з європейськими нормами і стандартами всі технічні процеси. Співпраця з MARCOGAZ допоможе зробити цю роботу якісно та швидко", - сказав Олег Никоноров, директор РГК.

РГК, як представник групи вітчизняних компаній-операторів ГРМ, увійшла в п'ятірку провідних членів Європейської Технічної Асоціації газової індустрії, як по протяжності газорозподільних мереж і оснащення їх обладнанням, так і за кількістю клієнтів.

MARCOGAZ з 1968 року займається моніторингом, бере участь у формуванні європейського технічного регулювання, стандартів та сертифікації безпеки, ефективності газотранспортних систем і устаткування, раціонального використання енергії.