ua en ru

РФПІ очолив глава Icon Private Equity К.Дмітрієв

Генеральним директором керівної омпанії Російського фонду прямих інвестицій (РФПІ) призначено президента і засновника фонду прямих інвестицій Icon Private Equity Кирила Дмітрієва. У новій якості К.Дмітрієв був присутній в середу на зустрічі прем'єр-міністра Російської Федерації Володимира Путіна з представниками провідних іноземних інвестфондів, передає РБК daily з посиланням на ЗМІ.
Фонд прямих інвестицій планується створити у формі закритого пайового інвестиційного фонду. Це буде 100-процентне дочірнє підприємство Зовнішекономбанку, капітал якого сформують за рахунок засобів федерального бюджету. Цільовий обсяг суверенного фонду складе 10 млрд дол. З ініціативою його створення Президент РФ Дмитро Медведев виступив у січні на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.
Фонд займеться залученням довгострокових іноземних інвестицій в російську економіку, насамперед у високотехнологічні сфери і інноваційні проекти у таких сферах, як енергетика, газова сфера, фармацевтика і освоєння космосу.
До створення Icon Private Equity К.Дмітрієв обіймав посади співкеруючого партнера і виконавчого директора фонду Delta Private Equity, провідного фонду прямих інвестицій Росії, під керівництвом якого знаходиться капітал обсягом 500 млн дол.
Кирило Дмітрієв здійснив ряд знакових інвестиційних операцій в Росії: продаж банку Deltabank компанії General Electric, банку Deltacredit компанії Societe Generale, акцій телеканалу "СТС Медіа" компанії Fidelity Investments, телеканалу ТБ-3 холдингу "Профмедіа", ДК "Національні кабельні мережі" холдингу "Базовий елемент", продаж компанії "Компьюлінк" консорціуму фондів і холдингу НТК банку "Росія". До приходу у фонд Delta Private Equity в 2002 році К.Дмітрієв обіймав посаду заступника генерального директора компанії "Інформаційні бізнес системи" (IBS), провідного російського провайдера інформаційних технологій. Раніше працював в інвестиційному банку Goldman Sachs в Нью-Йорку і в консалтинговій компанії Mckinsey & Company в Лос-Анджелесі, Москві і Празі.