ua en ru

РФ і Польща погодили умови міжурядової угоди з постачання російського газу.

Росія і Польща погодили умови міжурядової угоди з постачання російського газу. Про це йдеться в повідомленні Міністерства економіки Польщі. У повідомленні наголошується, що міжурядова угода повинна бути парафована, уряди обох країн повинні затвердити його текст відповідним урядовим актом.
Переговори проходили в Москві, польську делегацію очолила заступник міністра економіки Польщі Яна Стрелець-Лободінська, російську сторону представляли заступник міністра енергетики Анатолій Яновський і заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв.
Нагадаємо, в листопаді 2009 р. Газпром і польський нафтогазовий концерн PGNIG домовилися про збільшення обсягів постачання природного газу до Польщі, а також про подовження терміну діючого контракту до 2037 р. Польща, за новими домовленостях між Газпромом і польською газовою монополією PGNIG, щорічно імпортуватиме 10,27 млрд куб. м російського газу. Досягнуті домовленості зафіксовано в спільній заяві сторін і набудуть чинності після підписання Росією і Польщею відповідних документів на міжурядовому рівні.
Нагадаємо, у 2008 р. "Газпром експорт" експортував до Польщі 7,9 млрд куб. м російського газу.