ua en ru

У РФ заявили про значне зростання обороту торгівлі з Україною

У РФ заявили про значне зростання обороту торгівлі з Україною Фото: торгівля між Україною і Росією (колаж РБК-Україна)

Оборот зовнішньої торгівлі між РФ і Україною показав зростання на 30%

В Російській Федерації (РФ) заявили про значне зростання обороту торгівлі з Україною. Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на дані Федеральної митної служби РФ.

"Оборот зовнішньої торгівлі між Росією і Україною в січні-квітні 2017 року склав 3,453 млрд доларів, показавши зростання на 30% в річному вираженні", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, при цьому експорт з РФ в Україну склав 2,131 мільярда доларів (зростання на 30,2%), імпорт РФ з України - 1,323 мільярда доларів (зростання на 29,6%).

Повідомляється, що частка України в загальному обороті зовнішньої торгівлі РФ в січні-квітні не змінилася і залишилася на рівні минулого року - 2%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обсяг українського експорту товарів (без врахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частині зони проведення антитерористичної операції) за січень-квітень 2017 року в країни Європейського союзу становив 5 млрд 236,5 млн доларів, що на 21,4% більше аналогічного періоду в 2016 році.