ua en ru

У РФ заявили, що надають лікування заарештованому українцю Грибу

У РФ заявили, що надають лікування заарештованому українцю Грибу Фото: Павло Гриб (Ігор Гриб facebook.com)

Також Грибу було надано побачення з співробітниками Генерального консульства України

Уполномочный з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова направила уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковській інформацію про дотримання прав українця Павла Гриба, який незаконно утримується в РФ. Про це йдеться на сайті Лутковської.

Як інформував офіс омбудсмена РФ, по прибуттю в слідчий ізолятор Краснодара Гриб пройшов медичний огляд та взято на диспансерний облік за наявними хронічними захворюваннями.

Крім того, 18 вересня в Краснодарській клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Гриб пройшов обстеження на наявність у нього важкого захворювання, включеного до переліку важких захворювань, які є перепоною для утримання під вартою підозрюваних або обвинувачених у вчиненні злочинів осіб, передбаченому законодавством РФ.

Відзначається, що наявність таких захворювань лікарською комісією у нього не було встановлено.

"Зараз загальний стан здоров'я Гриба оцінюється лікарями-фахівцями як задовільний, він перебуває під динамічним наглядом медичних працівників, отримує призначене лікування в амбулаторних умовах. Препарати для лікування йому надаються у відповідності з рекомендаціями лікарів і наявних захворювань", - йдеться в листі омбудсмана РФ.

Крім того, за інформацією Москалькової, 18 вересня Грибу було надано побачення з співробітниками Генерального консульства України, під час якого він не скаржився на умови утримання, стан здоров'я або дотримання його законних прав та інтересів.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України в черговий раз вимагає від Росії надати дозвіл на обстеження фахівцями українського Міністерства охорони здоров'я українця Гриба.