ua en ru

У РФ заявили, що в жовтні КНДР була готова завдати ядерного удару по США

У РФ заявили, що в жовтні КНДР була готова завдати ядерного удару по США Фото: Кім Чен Ин і бомба (kcna.kp)

Цей лист було доведено до відома американської сторони, після чого позиція Вашингтона змінилася

Представники КНДР передавали в жовтні листа президенту Росії Володимиру Путіну, в якому йшлося про готовність Пхеньяна нанести ядерний удар по США. Про це повідомляє з посиланням на знайоме з ситуацією джерело російське агентство "РИА Новости".

Зокрема зазначено, що відповідний лист президенту Росії через спікера Ради Федерації Валентину Матвієнко передала делегація КНДР, яка приїхала на засідання Міжпарламентського союзу.

"Цей лист було доведено до відома американської сторони, після чого позиція Вашингтона по КНДР змінилася", - сказав співрозмовник агентства.

Водночас речник Путіна Дмитро Пєсков за підсумками саміту АТЕС у в'єтнамському Дананзі повідомив журналістам, що йому нічого не відомо про передачу листа.

При цьому прес-секретар російського президента підкреслив, що в ході розмови в Дананзі Путін і глава США Дональд Трамп детально ситуацію навколо Північної Кореї не проговорювали. Як розповів Пєсков, російський президент висловив жаль із приводу того, що особливого співробітництва в цьому питанні поки немає.

"Але Трамп також сьогодні сказав, що він розраховує на продовження діалогу з Путіним щодо Кореї. Ми сподіваємося, що так чи інакше російсько-американські контакти будуть здійснюватися. Це буде в інтересах двох країн", - вважає Пєсков.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ КНДР прокоментувало візит президента США Дональда Трампа в Азію заявою, що американський лідер хоче війни на Корейському півострові.