ua en ru

РФ завжди зможе вимагати від України виконання всіх зобов'язань за позикою у 15 млрд дол., - Шувалов

Рішення про купівлю Росією єврооблігацій України на загальну суму 15 млрд дол. з коштів Фонду національного добробуту (ФНБ) якоюсь мірою політичне. Про це в інтерв'ю телеканалу "Росія 24" повідомив перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов.

Рішення про купівлю Росією єврооблігацій України на загальну суму 15 млрд дол. з коштів Фонду національного добробуту (ФНБ) якоюсь мірою політичне. Про це в інтерв'ю телеканалу "Росія 24" повідомив перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов (на фото).

"Це якоюсь мірою політичне рішення", - сказав він.

Шувалов пояснив, що для підтримки економіки України "без політичного рішення не обійтися". За словами першого віце-прем'єра, з одного боку, ці кошти допоможуть Україні впоратися з економічними труднощами. З іншого - цей "великий кредит" дозволить Росії вибудовувати коопераційні зв'язки з українськими підприємствами.

Шувалов наголосив, що позика надана так, що Росія завжди зможе вимагати від України виконання всіх зобов'язань по ньому. "Це все-таки оформлено з дуже жорсткою процедурою, і Російська Федерація повністю свої права в юридичному плані забезпечила", - сказав він.

Домовленість про купівлю Росією єврооблігацій України на 15 млрд дол. була досягнута 17 грудня 2013 р. за підсумками VI засідання російсько-української міждержавної комісії. Менеджером правочину з розміщення паперів виступить "ВТБ Капітал". У 2013 р. Росія придбає дворічні євробонди України на 3 млрд дол.