ua en ru

РФ може відновити розслідування катастрофи літака Ту-154 над Чорним морем в 2001

РФ може відновити розслідування катастрофи літака Ту-154 над Чорним морем в 2001 Фото: літак

У найближчі дні збереться комісія, яка розгляне звернення родичів загиблих при катастрофі

Генеральна прокуратура Росії може відновити кримінальну справу за фактом аварії 4 жовтня 2001 року над Чорним морем літака Ту-154М авіакомпанії "Сибір". Про це повідомляють "Известия" з посиланням на джерела в Генпрокуратурі.

За версією Міжнародного авіаційного комітету, що літак був збитий українськими військовими ракети зенітно-ракетного комплексу С-200.

"У найближчі дні збереться комісія, яка розгляне звернення родичів загиблих під час аварії Ту-154 у 2001 році. Вже зараз можна сказати, що є питання, які зависли в повітрі на кілька років. Наше відомство не може не реагувати на звернення російських громадян. Питання буде розглянуто, і Генпрокуратура повинна захистити інтереси росіян. Швидше за все, будемо ініціювати відновлення розслідування справи за фактом загибелі пасажирів Ту-154", - заявило джерело.

Перший заступник генерального прокурора РФ Олександр Буксман підтвердив виданню, що в Генпрокуратуру надійшли звернення від родичів громадян, загиблих у катастрофі.

4 жовтня 2001 року під час учбових стрільб ППО України в Криму українською ракетою над Чорним морем був збитий російський пасажирський літак Ту-154, що летів з Тель-Авіва до Новосибірська. Після 3-річного розгляду в цілому 101 родичу 40 загиблих ізраїльтян Україна перерахувала 7,5 млн доларів і 112 російським родичам загиблих в авіакатастрофі Україна зобов'язалася заплатити 7,8 млн доларів.

Нагадаємо, причиною катастрофи російського літака в Єгипті 31 жовтня став теракт.