ua en ru

В РФ порушили нову справу щодо засудженого в окупованому Криму Балуха, - правозахисники

В РФ порушили нову справу щодо засудженого в окупованому Криму Балуха, - правозахисники Фото: Володимир Балух (скріншот відео Громадське Телебачення)

Справу було порушено за заявою начальника Роздольненського ІТТ, який раніше побив Балуха

Cлідчий комітет Росії 22 серпня 2017 року порушив нову кримінальну справу проти засудженого в Криму українця Володимира Балуха за частиною 1 статті 318 Кримінального кодексу Росії (застосування насильства щодо представника влади). Про це повідомляє Кримська правозахисна група на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Після того, як Володимир Балух та його адвокат подали скаргу в поліцію на незаконні дії начальника Роздольненського ІТТ Валерія Ткаченко, який ображав і вдарив українця, Ткаченко подав у відповідь свою скаргу на українця. За заявою Ткаченко Слідчий комітет РФ 22 серпня 2017 року порушив кримінальну справу проти Балуха по ч. 1 ст. 318 КК РФ", - сказано у повідомленні.

Так, у документі, який є у розпорядженні правозахисників, сказано, що нібито Балух 11 серпня 2017 року під час ранкового огляду камер ізолятора в коридорі вдарив ліктем у живіт капітана Валерія Ткаченка, після чого зайшов до камери №2, узяв флакон миючого засобу і знову вдарив начальника ізолятора по правій руці.

После того, как Владимир Балух и его адвокат подали жалобу в полицию на незаконные действия начальника Раздольненского И...

Опубліковано Crimean Human Rights Group 28 серпня 2017 р.

Однак за інформацією захисту українського політв’язня, Ткаченко сам напав на ув’язненого, вдарив, ображав нецензурною лайкою, принижував за національною ознакою. Все це було зафіксовано на відео.

Нагадаємо, в окупованому Криму начальник ізолятора тимчасового утримання в селищі Роздольне побив українського політв'язня Володимира Балуха.

Зазначимо, що на початку серпня адвокат Балуха подав скаргу на дії начальника ізолятора в селищі Роздольне Валерія Ткаченка за застосування сили до ув’язненого. У квітні українець Володимир Балух уже заявляв про дискримінацію за етнічною ознакою з боку Ткаченка.