ua en ru

РФ в I півріччі 2014 р. поставить до Білорусі 11,5 млн т нафти

Обсяг поставок російської нафти в Білорусію в I півріччі 2014 р. становитиме 11,5 млн т. Така домовленість була досягнута за підсумками зустрічі віце-прем'єра РФ Аркадія Дворковича і першого заступника прем'єр-міністра Білорусії Володимира Семашка, повідомляє прес-служба кабінету міністрів Росії.

Учасники зустрічі констатували, що сторони до кінця 2013 р. готові підписати індикативні баланси поставок вугілля, електроенергії та газу.

19 грудня повідомлялося, що на переговорах керівництва білоруського державного концерну "Белнефтехим" і Міністерства енергетики РФ підтверджена можливість постачання на білоруські нафтопереробні заводи 23 млн т нафти в 2014 р. 12 грудня міністр енергетики РФ Олександр Новак зазначав, що Білорусь просить у Росії поставити в 2014р. в країну 23-23,5 млн т нафти, а РФ, попередньо, готова поставити лише 21 млн т. 17 грудня у Міненерго повідомили, що відомство затвердило графік поставок нафти в Білорусію на I квартал 2014 р. в обсязі 5 млн т. 2 грудня ц.р. у Міненерго повідомили, що поставки російської нафти в Білорусію в IV кварталі 2013 р. очікуються на рівні 3,85 млн т. Там зазначили, що, як планується, у 2013 р. в Білорусію буде поставлено 20,7 млн т нафти.

17 грудня повідомлялося, що Міненергетики РФ затвердив графік поставок нафти в Білорусію на I квартал 2014 р. в обсязі 5 млн т.
Також, як повідомляється сьогодні, Дворкович і Семашко на зустрічі обговорили плани-графіки реалізації інтеграційних проектів двох країн у різних сферах. Зокрема, йшлося про проекти з російськими компаніями ВАТ "МЗКТ", ВАТ "Інтеграл", ВАТ "Пеленг", ВАТ "Гродно Азот", а також ході реалізації проекту ВАТ "КАМАЗ" і ВАТ "МАЗ".