ua en ru

РФ затвердила правила субсидування будівництва каналів зв'язку через Керченську протоку

РФ затвердила правила субсидування будівництва каналів зв'язку через Керченську протоку Фото: Крим

Канали зв'язку планую побудувати до 2017 г

Уряд Російської Федерації затвердив правила надання субсидій на будівництво каналів зв'язку через Керченську протоку. Про це повідомляє прес-служба Уряду РФ.

Як повідомляється, до 2017 року РФ планує побудувати підводну волоконно-оптичну лінію зв'язку від Таманського півострова по дну Керченської протоки до Кримського півострова.

"Планується, що пропускна здатність цієї лінії зв'язку складе не менше 200 Гбіт / с. З урахуванням цього до 2018 року пропускна спроможність каналів зв'язку, які забезпечують функціонування мереж зв'язку Кримського федерального округу та міста Севастополя в єдиній мережі електрозв'язку Російської Федерації, складе не менше 310 Гбіт / с ", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, будівництво лінії зв'язку забезпечить: резервування існуючих каналів зв'язку, які забезпечують функціонування мереж зв'язку Криму і міста Севастополя в єдиній мережі електрозв'язку Російської Федерації; можливість організації каналів зв'язку підвищеної пропускної здатності, в тому числі спеціального зв'язку; розвиток послуг широкосмугового доступу в інтернет, телефонного зв'язку, телебачення на території Крим та міста Севастополя.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Уряд РФ створив комісію з розвитку Криму і Севастополя.