ua en ru

РФ посилила обмеження на транзит українських товарів

РФ посилила обмеження на транзит українських товарів Фото: Путін посилив обмеження на транзит товарів з України

Посилення обмежень може повністю зупинити транзит товарів через територію РФ

Російська Федерація ввела додаткові обмеження щодо транзиту через територію Росії товарів з України. Про це повідомляє пресс-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Подробиці про обмеження визначені в Указі президента РФ Володимира Путіна від 01 липня 2016 № 319, що вносить зміни в Указ президента РФ від 01 січня 2016 року № 1 "Про заходи щодо забезпечення економічної безпеки і національних інтересів Російської Федерації при здійсненні міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію Республіки Казахстан через територію Російської Федерації"


Тепер обмеження транзиту діє по відношенню не тільки Республіки Казахстан, але й Киргизької Республіки.

Передбачено повну заборону товарів "під ембарго", передбачених указом президента РФ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів у цілях забезпечення безпеки Російської Федерації".

Посилення обмежень може повністю зупинити транзит товарів через територію Росії.

Мінекономіки України просить планувати поставки українських товарів через територію РФ з урахуванням нових змін.

"Дані обмеження Російської Федерації є непрозорими, невиправданими і такими, що носить дискримінаційний характер, і відповідно порушують зобов'язання, зокрема, взяті в рамках Світової організації торгівлі та Угоди про зону вільної торгівлі від 18.10.2011 р.", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін продовжив продуктову заборону до кінця 2017 року.