ua en ru

РФ не вдасться провокаціями в Криму домогтися скасування санкцій, - Порошенко

РФ не вдасться провокаціями в Криму домогтися скасування санкцій, - Порошенко Фото: президент України Петро Порошенко

Президент закликав РФ дотримуватися норм міжнародного права

Російської Федерації не вдасться своїми провокаціями на території тимчасово окупованого Криму домогтися скасування західних санкцій. Про це йдеться у зверненні президента України Петра Порошенка.

"Росії не вдасться своїми провокаційними заявами дискредитувати Україну в очах міжнародної спільноти і домогтися скасування заслужених санкцій, введених з боку наших партнерів. Закликаю російське керівництво зосередитися на сумлінному дотриманні основоположних норм міжнародного права, насамперед, щодо поваги до суверенітету, територіальної цілісності і прав людини", - заявив Порошенко.


Президент також очікує, що РФ забезпечить належну імплементацію мінських домовленостей у сфері безпеки, у тому числі через використання механізмів нормандського формату.

"Україна віддана відновлення своєї територіальної цілісності і суверенітету, включаючи припинення окупації Криму виключно політико-дипломатичними засобами", - підсумував Порошенко.

Нагадаємо, раніше український президент назвав звинувачення російською стороною України в тероризмі безглуздими та цинічними.