ua en ru

РФ витрачає на армію в 20 разів більше України, - Порошенко

РФ витрачає на армію в 20 разів більше України, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

За словами Порошенка, Україні потрібно провести реформи

Росія витрачає на армію в 20 разів більше, ніж Україна. Про це сьогодні під час вручення державних нагород видатним українцям з нагоди 25-ї річниці Незалежності України заявив президент Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ця сила (Росія) витрачає на армію в 20 разів більше, ніж це можемо дозволити собі ми", - сказав він.

"Ми свою пустелю подолали не за сорок, а за 25, навіть 23 роки. Ми вийшли на шлях свободи європейської та євроатлантичної інтеграції", - заявив він. Порошенко зазначив, що ровесники незалежності та народжені вже в незалежній Україні не знають пережитків радянських часів.


"Це перше неинфицированное покоління. Без будь-яких "совкових" прийме. Це рушійна сила нашої держави", - підкреслив гарант.

За словами Порошенка, завдання України - провести реформи, які стануть запорукою впевненості в завтрашньому дні, запорукою свободи й добробуту кожного українця.

Також президент зазначив, що нове покоління ніколи і нікому не здасть Україну.

"За ці роки зросло, вступило в нову життя нове покоління українців. Нещодавно я зустрічався з першим президентом України леонідом Кравчуком, і ми обмінялися враженнями, що нещодавно ми зустрілися - і він, і я - з молоддю, якій до 25 років. Це абсолютно інше покоління, це абсолютно інші люди. Ніколи і нікому вони Україну не здадуть", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко назвав роботу СБУ найефективнішою за всю історію України.