ua en ru

РФ стає агресивнішою перед президентськими виборами 2018 року, - Порошенко

РФ стає агресивнішою перед президентськими виборами 2018 року, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Росія міняє свою тактику на Донбасі напередодні виборів президента

Росія стає агресивнішою напередодні президентських виборів в 2018 році. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час форуму з безпеки в Києві у четвер, 6 квітня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кремль готується до президентських виборів в 2018 році. Він стає агресивнішим. Росія міняє свою тактику на Донбасі, почастішали репресії в Криму. Москва хоче зіштовхнути з Україною Польщу, але дружба та партнерські відносини між нашими країнами протистоять всьому. Росія мілітаризується, щоб відвернути увагу від внутрішніх проблем. З одного боку вони закликають до загального партнерства, з іншого - створюють чорні діри",- заявив Порошенко.

За його словами, Росія шукає шлях у своєму імперіалістичний минулому. Незаконна анексія півострова Крим та військова агресія свідчать про цей імперіалізм. Вони вважають територіальну експансію своїм історичним обов'язком.

"Ми повинні дати відповідь на безліч викликів. Ясно, що ми не зможемо вирішити багато проблем відразу. Але зараз йде боротьба між двома ідеями Європи: свобода або тиранія і тільки одна переможе",- сказав президент.

При цьому він зазначив, що Європа всіляко підтримує демократичні прагнення України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Порошенка, що криза в Європі є боротьбою свободи і тиранії. На його думку, "тільки одна з цих ідей в результаті переможе".