ua en ru

У РФ створили планувальну авіабомбу "Дриль"

У РФ створили планувальну авіабомбу "Дриль" Фото: російська авіабомба "Дриль" ("ТАСС")

Держвипробування боєприпасу можуть бути завершені до кінця поточного року

У Росії розроблено авіаційну бомбу "Дриль" з дальністю планування 30 кілометрів, державні випробування якої можуть бути завершені до кінця року. Про це сьогодні повідомив заявив генеральний директор російського НВО "Базальт" Володимир Порхачьов, повідомляє "ТАСС".

"Сподіваюся, цьогоріч ми завершимо держвипробування. У світі аналогів немає. Бомба без двигуна. Дальність при відході від носія - за 30 км. Тобто літак не входить до зони ураження ППО, скидає виріб, і він знаходить мету сам. Навігація здійснюється за допомогою ГЛОНАСС. Назва у неї - "Дриль"", - зазначив Порхачьов.

Своєю чергою, генеральний директор російського концерну "Техмаш" Сергій Русаков заявив, що випробування боєприпасу завершаться у 2016 році.

Плануюча бомбова касета ПБК-500У СПБЕ-К "Дриль" призначена для цілодобового всепогодного застосування без заходження літака в зону дії вогневих засобів об'єктових ППО і доставки до цілі з високою точністю бойових елементів, що прицілюються самі.

У РФ створили планувальну авіабомбу "Дриль"

Фото: російська авіаційна бомба "Дриль" ("ТАСС")

Боєприпас забезпечує ураження бронетанкової техніки, наземних РЛС, пунктів управління та енергетичних установок зенітних ракетних комплексів з тепловим або радіолокаційним наведенням в умовах впливу природних і штучних перешкод.

Довжина "Дрилі" становить 3100 мм, діаметр - 450 мм, маса - 540 кг, кількість бойових елементів - 15 одиниць, максимальна висота застосування - 14 км, дальність застосування - 30 км. Боєприпас оснащено супутниковою системою наведення стандарту ГЛОНАСС, проте допускається установка систем наведення інших типів.

Нагадаємо, російське МВС закупить роботів-розвідників для збору інформації з важкодоступних місць.