ua en ru

РФ здійснить спостережний політ над територією Канади

РФ здійснить спостережний політ над територією Канади Фото: літак Ту-154М

Спостережний політ над Канадою буде виконуватися в період з 18 по 23 грудня

Російська група інспекторів має намір здійснити спостережний політ над територією Канади. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони Російської Федерації.

Як повідомляється, за словами начальника національного Центру по зменшенню ядерної небезпеки РФ Сергія Рижкова, в рамках реалізації міжнародного договору з відкритого неба російська група інспекторів планує здійснити спостережний політ на російському літаку спостереження Ту-154М Лк-1 над територією Канади.

"Спостережний політ над Канадою буде виконуватися в період з 18 по 23 грудня ц. р. з аеродрому відкритого неба Трентон. Його максимальна дальність становитиме 5400 км. Спостережний політ здійснюється з метою сприяння більшій відкритості та транспарентності військової діяльності держав-учасників, а також зміцнення безпеки через зміцнення заходів довіри", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, російський літак спостереження виконає політ за узгодженим маршрутом, а канадські фахівці на його борту будуть контролювати порядок застосування апаратури спостереження та дотримання положень, передбачених договором. Це 40-й спостережний політ Російської Федерації над територіями держав-учасниць договору в 2015 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ здійснила спостережний політ над територією США в період з 30 листопада по 5 грудня 2015 року.