ua en ru

РФ повідомила про вихід української сторони з СЦКК, штаб АТО заперечує

РФ повідомила про вихід української сторони з СЦКК, штаб АТО заперечує Фото: постпред Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич

Штаб АТО повідомив про роботу в СЦКК у штатному режимі

Українські військові нібито отримали наказ на вихід з Спільного центру з координації та контролю (СЦКК) на підконтрольній бойовикам території Донецької області. Про це повідомив постпред Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич, передають РІА Новини.

"Стало відомо про те, що українські військові отримали наказ вийти з Спільного центру з координації та контролю з майже всіх районів, які знаходяться в Донецькій народній республіці. Два офіцера там ще залишаються, в одному з місць", - заявив Лукашевич.

У той же час російська сторона СЦКК підтверджує дану інформацію.

"Керівництво української сторони в СЦКК відкликало своїх офіцерів з наглядової і координаційної групи, що знаходяться на території ДНР, крім маріупольського напряму", - повідомив представник російської сторони в СЦКК.

Однак, як повідомляє Громадське ТБ з посиланням на спікера АТО Андрія Задубінного, штаб АТО спростовує інформацію про вихід української сторони з СЦКК.

"Зараз офіційного підтвердження такої інформації немає. Наша сторона в центрі з контролю і координації зараз працює в штатному режимі. Крім того, у нас немає інформації про вихід з центру російської сторони", - повідомив Задубінний.

Нагадаємо, бойовики продовжують обстрілювати сили АТО під Донецьком та Горлівкою.