ua en ru

РФ погодила з українською владою надання гуманітарної допомоги на Донбас, - Лавров

Росія узгодила з українською владою надання гуманітарної допомоги в Східну Україну.

Росія узгодила з українською владою надання гуманітарної допомоги в Східну Україну. Про це повідомив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, передає "Ехо Москви".

При цьому глава МЗС Росії висловив надію на те, що гуманітарна допомога з Росії найближчим часом надійде в Східну Україну.

За словами Лаврова, гуманітарна операція пройде під егідою Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Зазначимо, за повідомленням прес-служби МЗС РФ, раніше Лавров заявляв, що це питання обговорювалося, в тому числі з главою зовнішньополітичного відомства України Павлом Климкиным, протягом останніх днів.

"В останні два дні я обговорював цю найгострішу гуманітарну ситуацію з міністром закордонних справ України П.А.Клімкіним, держсекретарем США Дж.Керрі, міністром закордонних справ Великобританії Ф.Хеммондом, президентом МКЧХ П.Маурером та іншими колегами. Вважаємо, що питання термінове, не терпить зволікань, перебуває на контролі у Президента Російської Федерації. Переконаний, що найближчим часом ми зможемо домовитися про постачання гуманітарної допомоги тим, хто її потребує", - заявив Лавров.

Водночас, в прес-службі українського МЗС РБК-Україна повідомили, що поки не володіють інформацією про досягнення таких домовленостей.