ua en ru

РФ погодилася перенести на Далекий Схід частину китайської промисловості

РФ погодилася перенести на Далекий Схід частину китайської промисловості Фото: міністр РФ з розвитку Далекого Сходу Олександр Галушка

РФ і Китай підписали меморандум про зміцнення співробітництва на Далекому Сході

Російська Федерація (РФ) погодилася перенести на Далекий Схід частину китайської промисловості. Про це повідомляє прес-служба Міністерства РФ з розвитку Далекого Сходу.

Повідомляється, що під час візиту міністра РФ з розвитку Далекого Сходу Олександра Галушки в Пекін був підписаний меморандум взаєморозуміння щодо зміцнення російсько-китайського регіонального, виробничого та інвестиційного співробітництва на Далекому Сході.


Наголошується, що Китай має намір експортувати виробничі потужності в будівельній індустрії, металургії, енергетиці, машинобудуванні, суднобудуванні, хімічній промисловості, текстильній промисловості, в цементній промисловості, сфері телекомунікацій, в сільському господарстві

"Ми готові прийняти китайські підприємства та створювати спільні експортоорієнтовані виробництва на далекосхідної території", - заявив представник Мінсхідрозвитку РФ Рустам Макаров.

Нагадаємо, в 2015 році Росія передала Китаю 4,7 кв. км недалеко від Уссурійська Приморського краю. Територія увійде до складу північно-східній китайській провінції Гирі.