ua en ru

РФ може мобілізувати 3 млн військових, - Генштаб ЗСУ

РФ може мобілізувати 3 млн військових, - Генштаб ЗСУ Фото: начальник головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ Ігор Воронченко

У Генштабі оцінили потенціал Збройних сил Росії в 3 млн осіб

Російська Федерація в разі проведення мобілізації може зібрати близько 3 млн військовослужбовців. Про це в ході брифінгу повідомив начальник головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ Ігор Воронченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз, коли йде агресія такої потужної держави, як Російська Федерація, яку, якщо, мобілізувати, 3 млн. буде, ставиться питання (переходу на контрактну армію, - ред.). Частину високомотивованих, високопрофесійних контрактників (в Україні - ред.) ми розглядаємо на позиціях 50-60%", - розповів Воронченко.

За його словами, зараз триває напрацювання змін до закону про службу у резерві, де передбачена можливість для військових укласти контракт на півроку, рік, три чи п'ять років.

Він зазначив, що тільки зараз близько 4-5 тис. осіб, які повертаються додому в ході третьої хвилі мобілізації, хотіли б укласти контракт на півроку.

Нагадаємо, за час АТО загинуло 1915 бійців ВСУ.