ua en ru

РФ з вересня блокує питання звільнення заручників, - Геращенко

РФ з вересня блокує питання звільнення заручників, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко

РФ розцінює заручників як "козир у торгах за зняття санкцій"

Російська Федерація з вересня блокує питання звільнення заручників. Про це у Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Так, Геращенко наголосила, що Росія та керівники так званих "Донецької/Луганської народних республік" блокують виконання мінських угод, оскільки "РФ не збирається поки що виходити з Донбасу".

"Мета Москви - це не підкорення шахтарського краю, а вся Україна, і тому, що Кремль відверто чекав, що нова адміністрація в США може бути більш лояльною. А ще Кремль чекає, що 2017 принесе більш лояльні уряди в низці європейських країн. Саме тому з вересня фактично заблоковано питання звільнення заручників", - написала вона.

Геращенко додала, що РФ розцінює заручників як "козир у торгах за зняття санкцій".

"Мова йде й про політв'язнів в РФ і про заручників на окупованих територіях. Погано, що світ дозволяє Кремлю , що більше двох років незаконно утримує українців, використовувати заручників як елемент торгу", - додала вона.

Також Геращенко відзначила важливість позиції країн ЄС щодо збереження санкцій проти Росії до повного виконання мінських угод.

"В цьому контексті дуже важлива солідарна позиція країн ЄС, вже висловлена лідерами Німеччини, Франціі, Великої Британії, що санкції мають тривати до повного виконання мінських угод, тобто, до повернення Україною контролю над кордоном. А безпекові і гуманітарні питання мають бути першочерговими", - наголосила вона.

Виконання Мінських угод було заблоковано РФ і маріонеточними " руководителями республик" і тому, що РФ не збирається по...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 29 січня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава МЗС Німеччини назвав умови для зняття санкцій проти Росії.