ua en ru

РФ у вересні в ході військових навчань може посилити угруповання на Донбасі, - розвідка

РФ у вересні в ході військових навчань може посилити угруповання на Донбасі, - розвідка Фото: Вадим Скібіцький розповів про угруповання бойовиків на Донбасі

Росія нарощує війська на кордоні з Донбасом

Російська Федерація у вересні в ході військових навчань може посилити угруповання на окупованому Донбасі. Про це заявив заступник директора департаменту Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в ефірі "112 Україна".

"Здійснюється підготовка до командно-штабних навчань південного військового округу, які почнуться 8 серпня. Крім того, йде підготовка до навчання "Кавказ-2016" планово, почнеться у вересні. Про це РФ вже активно заявила. Що стосується наших окупаційних військ, вони будуть притягнуті до цих навчань. Зростає активне пересування військ, активні тренування і навчання, які можуть бути використані для посилення угруповання проти наших військ", - розповів Скібіцький.


Він також повідомив, що кількість техніки, яка знаходиться на окупованих територіях істотно не збільшилася. Разом з тим, була проведена модернізація окремих видів, безпілотників, бронетанкової техніки та техніки, яка була недієздатна.

Він також підкреслив, що РФ нарощує війська на кордоні з Донбасом.

"Біля кордону йде активне нарощування угруповання військ РФ, це розгортання 3-х дивізій. Два військових містечка в Ростовській області, і там де розміщені батальйони і групи, які можуть бути залучені до бойових дій", - розповів він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов припускає оголошення мобілізації в разі загострення ситуації на окупованому Донбасі.