ua en ru

РФ реанімує радянські і будує нові військові об'єкти в анексованому Криму, - Reuters

РФ реанімує радянські і будує нові військові об'єкти в анексованому Криму, - Reuters Фото: РФ розміщує на базах у Криму своїх солдатів

Мілітаризація півострова ведеться в основному російськими військово-морськими і сухопутними силами

Російська Федерація реанімує радянські військові об'єкти і будує нові бази в анексованому Криму. Про це йдеться в репортажі агентства Reuters, кореспондент якого відвідав півострів влітку.

Зазначається, що після анексії Криму Росією на півострові навколо покинутих радянських бункерів з'явилися попередження для туристів про входження в "заборонену зону" міністерства оборони РФ.

"Ракетні бункери, які прикрашають зелені пагорби уздовж південного узбережжя Криму, відомі місцевим як "Об'єкт 100". До недавнього часу туристи платили по 50 доларів, щоб відвідати покинуті колишні радянські бункери. Зараз вони знову повертаються до життя", - повідомляє кореспондент Reuters.

Як повідомив місцевий житель кореспонденту, російські солдати знову зайняли радянські бази і заблокували дороги, що ведуть в зазначену зону.

"Це діюча військова база з ракетною системою захисту корабля", - сказав житель.

За даними агентства, влада Росії в окупованому Криму реанімували кілька радянських військових баз, а також побудували нові об'єкти, де розмістили своїх солдатів.

Під час поїздки на півостров влітку кореспондент агентства побачив 18 частин, зокрема військово-морських баз, радіолокаційних станцій і аеродромів. Серед них уже нові частини, відновлені військові об'єкти і бази, які ще перебувають в процесі ремонту.

"У Перевальному, невеликому селі біля підніжжя гори недалеко від Сімферополя в центрі півострова, Росія перетворює покинутий український військовий об'єкт на дві нові бази. Згідно з документами, поданими Міністерством оборони РФ на офіційному сайті тендеру державних закупівель, одна з двох баз буде для берегової охорони, а інша - для артилерійських підрозділів", - йдеться в повідомленні.

Також у документах міноборони РФ з жовтня 2014 року вказані об'єднані проекти, які включають гуртожитки для понад 100 солдатів, житлові будівлі з більш ніж 300 квартирами, депо для боєприпасів, ангари понад 500 військових машин, артилерійський полігон і їдальня.

Наголошується, що мілітаризація півострова ведеться в основному російськими військово-морськими і сухопутними силами. У той же час колишній цивільний аеропорт Бельбек був перебудований в військово-повітряну базу, що говорить про можливе доукомплектуванні повітряних сил.

Військові аеродроми в Новофедерівці та Джанкої, які були залишені українцями, зараз використовуються російськими військовими. Так в Новофедерівці кореспондент Reuters побачив 6 темно-сірих винищувачів Су-30 і світло-сірий фронтовий бомбардувальник Су-24. На аеродромі в Джанкої були припарковані 7 вертольотів Мі-24.

Кремль реанімує радянські і будує нові бази в окупованому КримуКремль реанімує радянські і будує нові бази в окупованому Криму 1Кремль реанімує радянські і будує нові бази в окупованому Криму 2Кремль реанімує радянські і будує нові бази в окупованому Криму 3Кремль реанімує радянські і будує нові бази в окупованому Криму 4Кремль реанімує радянські і будує нові бази в окупованому Криму 5Кремль реанімує радянські і будує нові бази в окупованому Криму 6

Фото: Кремль реанімує радянські і будує нові бази в окупованому Криму

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Росії планують "приватизувати" ж/д інфраструктуру окупованої Криму.