ua en ru

Росія поширює фейкові новини по катастрофі MH17, - МВС Нідерландів

Росія поширює фейкові новини по катастрофі MH17, - МВС Нідерландів Фото: міністр внутрішніх справ Нідерландів Кайса Оллонгрен (flickr.com-comune_milano)

Російські спецслужби намагаються вплинути на громадську думку в Нідерландах

Спецслужби Російської Федерації намагаються вплинути на громадську думку щодо катастрофи MH17 на Донбасі влітку 2014 року з допомогою поширення фейкових новин в Нідерландах. Про це заявила міністр внутрішніх справ Нідерландів Кайса Оллонгрен, передає Dutch News.

"Нідерланди відслідковуються російськими розвідувальними службами", - заявила Оллонгрен.

За її словами, російські спецслужби створили веб-сайт, схожий на нідерландський портал, на якому поширювалися фейкові новини по катастрофі MH17. Вона також додала, що місцеві компанії зазнають кібератак, а спецслужби РФ збирають дані в країні та намагаються впливати на процес прийняття рішень.

Оллонгрен підкреслила, що для поширення дезінформації активно використовуються соціальні медіа, у зв'язку з чим уряд Нідерландів має намір співпрацювати з ними для боротьби з пропагандою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нідерланди дозволили не розсекречувати документи по MH17.

Катастрофа MH17 на Донбасі сталася 17 липня 2014 року. За версією слідства, пасажирський літак збили з зенітно-ракетної установки "Бук". У результаті катастрофи загинули всі 298 осіб на борту, в тому числі 196 громадян Нідерландів.