ua en ru

РФ просить відкласти набуття чинності УА між Україною та ЄС до вивчення відповідних ризиків

Росія просить відкласти набуття чинності угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом до вивчення відповідних ризиків.

Росія просить відкласти набуття чинності угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом до вивчення відповідних ризиків. Про це йшлося під час зустрічі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з міністром економічного розвитку РФ Олексієм Улюкаевим, передає прес-служба російського МЕР РФ.

"Ми домовилися, що проводимо докладні консультації з залученням експертів по кожному з пунктів, які, з нашої точки зору, створюють ризики, насамперед, у сфері технічного регулювання та пов'язаних з ним сфер, а також у сфері тарифного регулювання. Ми постараємося знайти відповідь на всі проблеми. При необхідності до цих консультацій будуть приєднуватися і колеги з Європейського союзу", - розповів Улюкаєв.

За його словами, РФ наполягає на тому, що до тих пір, поки ризикові зони не будуть прояснені, угода України з ЄС не повинна вступати в силу.

"Мені здається такий підхід знайшов розуміння в українського колеги, про те, що є чутливі зони і потрібно відповідним чином до них поставитися", - підкреслив Улюкаєв.