ua en ru

РФ проплатив рекламу в Facebook в ключових для Трампа штатах на виборах, - CNN

РФ проплатив рекламу в Facebook в ключових для Трампа штатах на виборах, - CNN Фото: Дональд Трамп (Chairman of the Joint Chiefs of Staff)

Рекламні оголошення в Facebook були орієнтовані на Мічиган і Вісконсін

Російська Федерація (РФ) проплатив рекламу в Facebook в ключових для Дональда Трампа штатах на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки (США). Про це повідомляє CNN, посилаючись на 4 власних джерела, знайомих з ситуацією.

"Ряд рекламних оголошень у Facebook спеціально призначалися для Мічигану і Вісконсіна, двох штатів, які мали вирішальне значення для перемоги Трампа в листопаді минулого року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, деякі з рекламних повідомлень РФ виявилися дуже продуманими в їхньому націленні на ключові демографічні групи в районах. В оголошеннях була використана серія повідомлень, спрямованих на розкол, зокрема, пропаганда антимусульманських настроїв.

Наголошується, що джерела не вказали, коли саме в 2016 році оголошення транслювалися в Мічігані і Вісконсіні. В рамках своїх досліджень, як спеціальний адвокат Роберт Мюллер, так і комітети Конгресу прагнуть визначити, чи отримала РФ якусь допомогу від партнерів Трампа в тому, де таргетувати рекламу.

Так, Мічиган став штатом, який найбільше вагався, - тут Трамп обійшов кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон приблизно на 10,7 тис. голосів із майже 4,8 млн бюлетенів.

Вісконсін також був одним з найбільш напружених штатів: тут Трамп отримав всього на 22,7 тис. голосів більше ніж суперниця. Обидва штати, в яких Трамп отримав перевагу менш 1%, були важливими для його перемоги на виборах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Конгресі США 1 листопада 2017 року проведуть публічні слухання за участю представників Facebook, Google і Twitter за "російським справі".