ua en ru

РФ продовжує перекидання військ і нарощування сил у Ростовській обл., - прес-центр АТО

Росія продовжує перекидання військ і нарощування сил в Ростовській області.

Росія продовжує перекидання військ і нарощування сил в Ростовській області. Про це повідомляє прес-центр антитерористичної операції.

"Протягом доби російська сторона продовжувала процес перекидання військової техніки Збройних сил Російської Федерації, у прикордонні з Україною райони, в першу чергу, в Ростовську область. У той же час, відзначається зменшення військової присутності підрозділів Збройних сил Російської Федерації у прикордонних районах Бєлгородської, Курської, Воронезької та Брянської областей цієї країни", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в прес-центрі, отримані дані щодо руху колони техніки в кількості до 100 одиниць (танки, БТР, РСВЗ "Град", БМП) по дорозі сполученням Старобешеве - Тельманове в напрямку н.п. Тельманове (Донецька область). Відзначається наявність таких розпізнавальних знаків на техніці: круги або трикутники білого кольору.

За наявними даними, на виїзді з м.п. Перемога з боку РФ розгорнуто штаб батальйонної тактичної групи Збройних сил Росії. В населений пункт Амвросіївка зайшло 5 БТР і 1 "Камаз" з живою силою.

Крім того, отримана інформація, що з території РФ через н.п. Дібрівка (Донецька область) в бік Дмитрівки пройшла колона: 6 РСЗВ "Град", 8 "Камазів", 2 "Уралу" з живою силою.

Також відновилися і обстріли з боку РФ. Зокрема, удар було завдано по позиціях українських піхотинців неподалік н.п. Макарове.

Крім цього позиції та блокпости сил АТО були обстріляні поблизу н.п. Новосвєтовка, Вергунський роз'їзд. Двічі з застосуванням "Граду" був обстріляний аеродром Донецьк