ua en ru

У РФ визнали, що серед висланих російських дипломатів були розвідники

У РФ визнали, що серед висланих російських дипломатів були розвідники Фото: країни висилають російських дипломатів (колаж РБК-Україна)

Серед висланих західними країнами представників російських дипмісій є офіцери зовнішньої розвідки

Директор Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Росії Сергій Наришкін підтвердив, що серед висланих західними країнами представників російських дипмісій є офіцери зовнішньої розвідки. Про це повідомляють російські ЗМІ.

"В числі співробітників МЗС є і офіцери нашої служби", - сказав директор СЗР, додавши, що їх небагато, вони забезпечували безпеку російських посольств.

Також серед дипломатів були і "особи, які були офіційно представлені в цих країнах як співробітники СЗР, які забезпечували взаємодію зі спецслужбами цих країн на партнерському каналі".

Нагадаємо, раніше в Міністерстві закордонних справ України (МЗС) повідомили, що російські дипломати, яких збираються вислати, є представниками спецслужб Росії.

26 березня компетентні органи України прийняли рішення про видворення з української території 13 російських дипломатів. МЗС отримало докази, що ці 13 дипломатів є представниками російських спецслужб.