ua en ru

РФ прийме відповідні заходи проти України у разі накладення санкцій на російські авіакомпанії, - джерело

РФ прийме відповідні заходи проти України у разі накладення санкцій на російські авіакомпанії, - джерело Фото: РФ прийме відповідні заходи проти України у разі накладення санкцій на російські авіакомпанії

Зараз компанії літають за розкладом

У разі накладення Україною санкцій на російські авіакомпанії Російська Федерація прийме симетричні заходи у відповідь. Про це заявив представник Федерального агентства повітряного транспорту Росії (Росавіації) Сергій Ізвольський у відповідь на запит РБК-Україна.

"У разі реалізації санкцій і обмеження польотів в односторонньому порядку (в порушення чинних угод про повітряне сполучення), швидше за все, будуть прийняті симетричні відповідні заходи реагування", - зазначив представник Федерального агентства повітряного транспорту Росії (Росавіації) Сергій Ізвольський у відповідь на запит РБК -Україна.

Він також повідомив, що поки підписання указу про санкції ніяк не позначилися на польотах російських судів: повідомлення про обмеження використання повітряного простору для російських авіакомпаній, заборону на транзит або польоти в пункти на території України в Головний центр управління повітряним рухом не надходили.

"Зараз компанії літають за розкладом", - запевнив Сергій Ізвольський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 16 вересня Петро Порошенко своїм указом постановив ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".