ua en ru

РФ застосовує проти України новітні розробки радіоелектронної боротьби, - Турчинов

РФ застосовує проти України новітні розробки радіоелектронної боротьби, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов

Забезпечення військових сучасними радіоелектронними засобами дозволить ефективно протидіяти російській військовій агресії

Російська Федерація застосовує проти України новітні розробки радіоелектронної боротьби. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО.

Як зазначається, Турчинов відвідав державне підприємство "Радіовимірювач" концерну "Укроборонпром", де провів міжгалузеву нараду з питань забезпечення Збройних сил України засобами радіотехнічної розвідки та радіоелектронної боротьби.


"Російська Федерація на окупованих територіях активно застосовує проти України потужні системи радіотехнічної розвідки та радіоелектронної боротьби...В умовах бойових дій вони випробовують та тестують свої нові розробки...Тому забезпечення ЗСУ, Головного управління розвідки та інших військових формувань сучасними радіоелектронними засобами дозволить ефективно протидіяти російській військовій агресії", - наголосив він.

Разом з тим, Турчинов констатував, що нині "завдання з радіоелектронного захисту військ і об‘єктів від ураження системами високоточної зброї ворога вирішуються недостатньо ефективно".

Він також зазначив, що ведення ефективних бойових дій в сучасних умовах неможливе без широкого застосування засобів радіотехнічної розвідки та інтенсивної радіоелектронної протидії.

"Наявність в ЗСУ таких сучасних засобів радіотехнічної розвідки та радіоелектронної боротьби дозволить своєчасно викривати наміри противника, подавляти його електронні засоби зв'язку та управління, блокувати застосування БПЛА, приймати швидкі рішення в складних умовах ведення сучасного бою та досягати перемоги", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Турчинов заявив, що РФ влаштувала на Донбасі "чорний травень".