ua en ru

РФ досягла успіху у втручанні у вибори в США і успішно робить це в інших країнах, - Маккейн

РФ досягла успіху у втручанні у вибори в США і успішно робить це в інших країнах, - Маккейн Фото: Джон Маккейн розповів про вплив РФ на вибори в США та інших країнах

В США повинні визначити та зупинити тактику РФ по всьому світу

Розслідування спроб втручання росії у вибори президента США має визначити тактику, яку РФ застосовує по всьому світу без наслідків для себе. Про це заявив голова Комітету Сенату США з питань збройних сил Джон Маккейн в інтерв'ю ABC News.

"Ми знаємо про факт спроби росіян змінити результат наших виборів, здійснюючи напади на фундаментальні основи демократії. Ми повинні знати як, ми повинні знати чому, і найголовніше - ми повинні знати, що потрібно зробити, щоб запобігти подібній діяльності, яку вони продовжують вести у вільних країнах по всьому світу", - заявив американський сенатор.

За його словами, розслідування, яке триває в США, має вивчити всі аспекти ситуації, в тому числі "пріоритети президента Трампа, а також інші пріоритети, які, на думку багатьох з нас, є місце".

У Білому домі повинні дивитися на РФ без ілюзій

Сенатор також зазначив, що в адміністрації Дональда Трампа є люди, які "не мають ілюзій" щодо Росії. Він також наголосив, що президенту США варто прислухатися до цих людей.

"Вони (РФ, - ред.) з успіхом для себе продовжують розчленовувати Україну; вони досягли успіху у створенні значного впливу на Близькому Сході, якого ніколи не мали раніше; вони успішно втрутилися у наші вибори, і ми знаємо, що вони продовжують робити те ж саме у виборчих процесах у Франції та в інших місцях. І досі вони або зазнали незначне, або ж взагалі не понесли покарання за все це", - підкреслив сенатор-республіканець.

Нагадаємо, WikiLeaks спростовують зв'язок Асанжа з екс-радником Трампа.