ua en ru

РФ витратила на найманців у Сирії до 158 млн доларів

РФ витратила на найманців у Сирії до 158 млн доларів Фото: війна в Сирії

Як зазначається, витрати взяли на себе держава і високопоставлені бізнесмени

Участь в сирійській війні "групи Вагнера", російського прототипу приватної військової компанії (ПВК), коштувало від 5,1 млрд до 10,3 млрд рублів (до 158 млн доларів). Про це повідомляє РБК.

Як зазначили офіцер міністерства оборони і два співрозмовника, знайомих з ходом операції, витрати взяли на себе держава і високопоставлені бізнесмени. Повідомляється, що називати імена "инвесторо" джерела РБК не хочуть навіть при вимкнених диктофонах.


Вперше про "групі Вагнера" написали в 2015. Так, стверджувалося, що раніше найманців бачили на південному сході України, де вони брали участь в боях на стороні самопроголошених республік. Про це писало видання The Wall Street Journal, відзначаючи, що в Сирії загинули 9 бійців Вагнера. У Міноборони РФ цю інформацію тоді назвали "вкиданням".

Відзначимо, що "група Вагнера" отримала свою назву за позывному керівника загону, розповіли РБК чотири джерела, особисто знайомих з Вагнером. Крім того, ПВК з'явилася на Близькому Сході незадовго до того, як восени 2015 року РФ почала офіційно розгортати свої бази.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Сирії повстанці заявили про захоплення міста Джараблус.