ua en ru

РФ повністю заборонила транзит українських фур

РФ повністю заборонила транзит українських фур Фото: Володимир Путін

На території РФ призупинено рух 324 українських вантажівок

Російська Федерація (РФ) з сьогоднішнього дня, 16 лютого 2016 року, повністю заборонила транзит українських автомобілів по території країни. Про це повідомляє прес-служба Міністерства транспорту Російської Федерації.

"У зв'язку з продовженням блокування руху російських вантажних транспортних засобів по території України з 12:00 мск (11:00 за київським часом) 16 лютого 2016 р. на території РФ повністю призупиняється рух українських вантажних транспортних засобів, що здійснюють транзитні перевезення вантажів", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, доставка вантажів на територію Республіки Казахстан у відповідності з указом президента РФ від 1 січня 2006 р. № 1 буде продовжено, але перевізниками інших держав.

"До теперішнього часу органами Ространснагляду на території РФ призупинено рух 324 українських вантажних транспортних засобів. Дія цих заходів триватиме до врегулювання ситуації, пов'язаної з блокуванням українською стороною російських вантажних транспортних засобів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що станом на 11:00 за київським часом рух російських вантажівок по території України, як і раніше ускладнено, неможливо в'їхати на територію України з боку Європейських країн.

Разом з тим, як повідомляє прес-служба Ространснагляду, відомство продовжує призупинення руху на території Росії вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих в Україні.

"До отримання додаткових вказівок від Міністерства транспорту Російської Федерації інспектори Ространснагляду в ході здійснення транспортного контролю вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих в Україні, складають протокол вилучення з описом документів і поміщають автотранспортний засіб на спеціалізовану стоянку", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагає від РФ зняти заборону на пересування українських вантажівок по її території.