ua en ru

РФ підтвердила наміри розмістити "Іскандери" біля кордонів НАТО

РФ підтвердила наміри розмістити "Іскандери" біля кордонів НАТО Фото: "Іскандер"

"Іскандер-М" здатний вражати цілі на дальності до 500 км

Голова комітету Державної думи Російської Федерації з оборони Володимир Комоєдов підтвердив плани щодо розміщення в Калінінградській області оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер-М". Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Калінінград - це наш передовий форпост на західних рубежах, основна база Балтійського флоту, яку країни НАТО підпирають з усіх боків. Це особливий район і треба далі зміцнювати авіаційну складову, збільшуючи кількість сучасної техніки у військах. Про існування планів розмістити тут ракетні комплекси "Іскандер" заявлялося неодноразово", - заявив Комоєдов.


Як зазначається, оперативно-тактичний ракетний комплекс "Іскандер-М" здатний вражати цілі на дальності до 500 км. Комплекс призначений для ураження реактивних систем залпового вогню противника, засобів протиракетної і протиповітряної оборони, літаків і вертольоти на аеродромах, командних пунктів та об'єктів інфраструктури.

"У держпрограмі озброєнь вже розписано, чим і як зміцнювати Балтійський флот, і цей процес вже йде. Надходять нова техніка, кораблі, великий десантний корабель "Олександр Грен" прийшов недавно на ходові випробування", - додав він.

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда назвав Калінінградську область Російської Федерації "найбільш мілітаризованою частиною Європи".

Крім того, за словами міністра оборони Польщі Антонія Мацеревича, щодня Російська Федерація здійснює провокації, серед яких порушення повітряного простору, збільшення своєї військової присутності в Калінінграді і розгортання оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер".