ua en ru

РФ підписала угоду про будівництво першої АЕС в Єгипті

РФ підписала угоду про будівництво першої АЕС в Єгипті Фото: Росатом

Планується побудувати АЕС з чотирма атомними енергоблоками потужністю 1200 МВт кожен

Російська Федерація і Єгипет підписали міжурядову угоду про будівництво і експлуатацію атомної електростанції (АЕС) з чотирма енергоблоками на території Єгипту. Про це йдеться в повідомленні російської корпорації "Росатом".

"19 листопада в Каїрі міністр електрики та енергетики Арабської Республіки Єгипет Мохамед Шакер і генеральний директор Держкорпорації "Росатом" Сергій Кирієнко від імені урядів двох країн у присутності президента Єгипту Абдель Фаттаха ас-Сісі підписали Угоду про співробітництво у спорудженні та експлуатації атомної електростанції з чотирма атомними енергоблоками потужністю 1200 МВт кожен на території Єгипту", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, з метою надання сприяння сфері подальшого розвитку ядерної інфраструктури між Ростехнадзором і Єгипетським органом регулювання ядерної та радіологічної безпеки був підписаний відповідний меморандум про взаєморозуміння.

"АЕС у Дабаа стане найбільшим спільним проектом Росії і Єгипту з часів створення Асуанської греблі; це воістину нова сторінка в історії російсько-єгипетських міждержавних відносин. Перша атомна станція зробить Єгипет регіональним технологічним лідером і єдиною країною в регіоні, що володіє АЕС покоління 3+", - повідомив Кирієнко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Росатом" заявляє про надходження ядерного палива з Рівненської АЕС для переробки.