ua en ru

РФ переносить виробництво складових для ракетних двигунів з України до Воронежа

Виробництво титанових куль-балонів, які в даний момент виготовляються ПО "Південний машинобудівний завод" (Україна, Дніпропетровськ), буде перенесено на Воронезький механічний завод.

Виробництво титанових куль-балонів, які в даний момент виготовляються ПО "Південний машинобудівний завод" (Україна, Дніпропетровськ), буде перенесено на Воронезький механічний завод. Про це повідомляє прес-служба російського підприємства.

"Найближчим часом фахівці ВМЗ приступлять до науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, за результатами яких буде випущена російська документація для виробництва куль-балонів, адаптована під потужності ВМЗ", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі прогнозують, що до 2016 р. на ВМЗ повинно бути налагоджено виробництво понад 100 титанових куль-балонів на рік з подальшим зростанням до 550 шт. до 2023 р.

Титанові кулі-балони - це складові практично всіх рідинних ракетних двигунів 1-ої, 2-ої і 3-їй ступенів ракет-носіїв. Вони використовуються в РН "Протон", "Ангара", розгінний блок "Бриз" і в новому киснево-водневому розгінному блоці (КВРБ). Куль-балони представляють собою герметичні сферичні конструкції, в яких під великим тиском зберігається гелій для використання в пневматичній системі ракетних двигунів.