ua en ru

РФ відкликає свого представника при НАТО

Прийнято рішення відкликати до Москви для консультацій головного військового представника Росії при НАТО генерал-полковника Валерія Євневича.

Прийнято рішення відкликати до Москви для консультацій головного військового представника Росії при НАТО генерал-полковника Валерія Євневича. Про це заявив заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов, коментуючи журналістам заяву країн - учасниць НАТО про припинення співробітництва з Росією в зв'язку з подіями на Україні.

"Ми звернули увагу на заяви країн - учасниць НАТО про припинення співробітництва з Росією в зв'язку з подіями на Україні, прийняті за підсумками зустрічей міністрів закордонних справ у Брюсселі 1-2 квітня 2014 р. Поруч конфронтаційних заяв черговий раз відзначився генеральний секретар альянсу", - розповів Антонов.

За його оцінкою, все це, з урахуванням неспровокованого нарощування військових сил і засобів НАТО у Східній Європі у безпосередній близькості від російських кордонів, не сприяє деескалації напруженості в регіоні, до чого Москву так наполегливо закликали американські і європейські партнери.

"Рішення припинити співпрацю з Росією з цивільної і військової лінії обнуляє результати спільної роботи за останні кілька років. Хотіли б сподіватися, що в Брюсселі добре прорахували наслідки такого кроку для безпеки в Євроатлантиці", - підкреслив Антонов.

"Ми не бачимо можливості продовжувати військову співпрацю з НАТО як зазвичай. Подальшу взаємодію з альянсом по військовій лінії будемо вибудовувати виходячи з практичних кроків партнерів по "стримування" Росії", - резюмував він.