ua en ru

РФ у відповідь на нові санкції може скоротити кількість співробітників посольства США

РФ у відповідь на нові санкції може скоротити кількість співробітників посольства США Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Росія має намір скоротити дипмисию США в Москві

Росія розглядає можливість скоротити кількість співробітників посольства США в Москві у відповідь на нові санкції. Про це "Комерсанту" повідомили джерела в МЗС Росії.

Так, в даний момент розмір американської дипмісії в Москві за кількістю співробітників перевищує число росіян, які працюють в посольстві у Вашингтоні.

Також повідомляється, що в якості заходів у відповідь на санкції США Москва може заарештувати дачний комплекс американської дипмісії в Срібному Бору та їх складські приміщення. Співрозмовники додали, що також з країни можуть бути вислані 35 американських дипломатів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Білому домі розраховують, що в законопроект про розширення санкцій проти РФ, Ірану і КНДР можна внести зміни.

Разом з тим спікер Білого дому запевнила, що і президент Трамп, і вся адміністрація підтримують санкції проти РФ, Ірану і Північної Кореї.

26 липня Палата представників Конгресу підтримала запровадження нових фінансових санкцій проти Росії, КНДР і Ірану. Законопроект забороняє скасовувати або пом'якшувати санкції без згоди Конгресу.