ua en ru

РФ оцінила незаконні поставки українського м'яса через Білорусь у 100 млн доларів

РФ оцінила незаконні поставки українського м'яса через Білорусь у 100 млн доларів Фото: яловичина з України

Посередником незаконного ввезення яловичини була білоруська компанія "Георгій і сини"

Незаконний обсяг поставок яловичини в Росію з України через територію Білорусі досяг суми щонайменше у 100 млн доларів США. Про це заявив керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт, передає РБК.

За його словами, служба виявила канал незаконного постачання м'яса яловичини через Білорусь - це білоруська компанія "Георгій і сини".

"Ми знайшли канал незаконного постачання м'яса яловичини. У цьому могли брати участь кілька компаній, поки точно зрозуміло, що це "Георгій і сини", - зазначив Данкверт.

Він розповів, що в 2016 році компанія поставила в Росію не менше 10,5 тисяч тонн м'яса.

"За рахунок незаконних поставок вони ("Георгій і сини") могли заробити до 100 млн доларів", - підрахував глава Россільгоспнагляду.

За словами Данкверта, "ще дві компанії знаходяться на підозрі" в реекспорті української яловичини.

Російське контролююче відомство вже ввело заборону на поставки м'яса з підприємства "Георгій і сини" і буде вводити заборону на поставки продукції з інших підприємств, якщо буде доведена причетність до ввезення продукції з України, підкреслив він.

Повідомляється, що цьогоріч Білорусь збільшила поставки яловичини в Росію на 20%. Станом на 20 грудня було ввезено 162 тисячі тонн яловичини, роком раніше на ту ж дату - приблизно 130 тисяч тонн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що виробництво м'яса в Україні за січень-листопад 2016 року, порівняно з аналогічним періодом 2015 року, збільшилося на 0,6%.