ua en ru

РФ відпрацьовувала сценарій з "диверсантами" напередодні провокацій в Криму, - Тимчук

РФ відпрацьовувала сценарій з "диверсантами" напередодні провокацій в Криму, - Тимчук Фото: Дмитро Тимчук

За даними Тимчука, російські військові відпрацьовували цей сценарій в рамках навчань "Кавказ-2016"

Напередодні провокації Росії з так званими "українськими диверсантами" в Криму відпрацьовувався схожий сценарій в рамках навчань "Кавказ-2016". Про це у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук з посиланням на джерела в російських військах на півострові.

За даними джерел, ряд російських військових частин у Криму 5 серпня отримали телеграми, в яких було зазначено, що в рамках навчань "Кавказ-2016" на півострові діють три групи спецназу, які "зображують групи умовних диверсантів".


"Таким чином, напередодні сутички з "українськими ДРГ" російські окупанти в Криму в ході своїх навчань розігрували сценарій упіймання груп російського спецназу, який виконував свою навчальну задачу - під виглядом ворожих ДРГ здійснював "мінування" військових об'єктів, спроби захопити "язика", захопити зброю і боєприпаси. Однак, дуже схоже, що в ході навчань "щось пішло не так", і російські спецназівці дуже захопилися своєю роллю, намагаючись виконати поставлене завдання. Цей інцидент ФСБ РФ моментально спробувала перекрутити з тим, щоб використовувати його як провокацію проти України", - зазначив Тимчук.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко закликав ЄС посилити санкції проти Росії через провокацій в Криму.