ua en ru

РФ може відмовитися від участі в Євробаченні-2017

РФ може відмовитися від участі в Євробаченні-2017 Фото: Франц Клинцевич

У раді федерації РФ вважають, що на Євробаченні "політика взяла верх над мистецтвом"

Російська Федерація може відмовитися від участі в пісенному конкурсі "Євробачення" в 2017 році, який буде проходити в Україні. Про це заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації РФ з оборони і безпеки Франц Клинцевич, повідомляє "ТАСС".

Як повідомляється, коментуючи результати Євробачення-2016, в якому перемогу здобула українська співачка Джамала, він заявив, що на конкурсі в цьому році "політика взяла верх над мистецтвом".


"На "Євробаченні-2016" не перемогла українська співачка Джамала з піснею "1944" - політика взяла верх над мистецтвом, і так відверто це сталося вперше", - заявив він, зазначивши, що "це дуже тривожний сигнал, що ставить під сумнів подальшу долю самого проекту".

"Тим більше, що в майбутньому році "Євробачення" пройде в Києві, і організатори вилізуть зі шкіри геть, щоб максимально політизувати його, перетворивши на торжество демократії по-українськи...Якщо в Україні нічого не зміниться, не думаю, що нам треба у всьому цьому брати участь", - заявив він.

Нагадаємо, українська співачка Джамала з піснею "1944" посіла перше місце (534 бали) на пісенному конкурсі Євробачення-2016, який завершився у Стокгольмі.